Spring naar inhoud

Over de auteurs

A.J. Dijkstra was als docent pedagogiek/onderwijskunde en cultuurgeschiedenis/maatschappijleer jaren werkzaam aan lerarenopleidingen basisonderwijs. Sinds 1999 naast een bovenschoolse directiefunctie in het voortgezet onderwijs parttime werkzaam als leraar maatschappijleer en economie aan de CSG Jan Arentsz te Alkmaar.

R. de Jager heeft ervaring in zowel het basisonderwijs, het individueel en lager beroepsonderwijs, als ook bij mavo, havo en vwo. De laatste negentien jaar als docent maatschappijleer (1 en 2) en maatschappijwetenschappen. Hij is provinciaal coördinator van het Model European Parliament. Daarnaast werkt hij regelmatig voor het Europees Platform. Hij is voorzitter van de onderwijsreferentiegroep van de Stichting “Nieuws in de Klas”.

H.M.M.G. Philippens is auteur van verschillende methoden maatschappijleer voor havo en vwo. Hij was vakdidacticus achtereenvolgens aan de Universiteit van Amsterdam, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Enkele jaren was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer. Tot voor kort was hij secretaris van de Keizer Karel Stichting, het bestuur van twee scholen havo/vwo in Amstelveen en Uithoorn. Zijn laatste werkkring was leraar maatschappijleer op het Emmauscollege in Rotterdam. Hij is actief in Beter Onderwijs Nederland. In 2011-2012 was hij lid van de kerngroep die in opdracht van de nieuwe Onderwijscoöperatie  (OC) het bekwaamhedenkader voor leraren ontwikkelde. Dat wordt de wettelijke leidraad voor de lerarenopleidingen. Op 9 maart zei de minister hem dat deze herziening van de BIO-wet voor de zomer 2013 in de kamer komt.

Nu  is hij een van de vijf leden van de groep Professionele Ruimte van de OC. En hij is onlangs lid geworden van de overleggroep van de Coöperatie die met de VO-Raad aan een Professioneel Statuut werkt.

G. Nooitgedagt is auteur van Speel Je Mee, een methode pianoles voor jonge kinderen die zij ontwikkelde aan de Muziekschool Amstelveen. Deze muziekschool begon als eerste in Nederland met piano- en vioollessen voor kleine kinderen.

h.philippens@planet.nl

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: